Sectiune dedicata plecarii iahtului Phoenix pe urmele Sperantei

   Pe urmele goeletei “Speranta” intr-o calatorie de multe mii de mile marine.

   Dupa doi ani de munca, Marius si Catalina Albu, doi celebri exploratori romani transforma un nou vis in realitate, pregatind iahtul “Phoenix” pentru infruntarea marilor si oceanelor lumii, punand in practica un curajos proiect: refacerea traseului urmat de goeleta “Speranta”.

   Marcand trecerea a 33 de ani de la turnarea filmului “Toate panzele sus” a lui Radu Tudoran, Marius si Catalina Albu, la finalul pregatirilor de plecare, au fost incurajati de catre doi dintre actorii care au interpretat rolurile a doua personaje din vestitul roman: Jean Constantin (Ismail) si Ion Dichiseanu (Pierre Vaillant).

   Dupa o sedere de cinci zile la Sulina, pe data de 04 iulie 2009, in prezenta autoritatilor locale, a membrilor Ligii Navale Romane, a cercetasilor marinari, a reprezentantilor Politiei de Frontiera si a localnicilor, iahtul “Phoenix” a parasit portul, nu inainte de a primi binecuvantarea din partea a doi reprezentanti ai bisericii.

Clip plecare iaht "Phoenix".

   Alaturi de iahtul “Phoenix”, din portul Sulina a plecat si iahtul “Barracuda”, avandu-l la comanda pe Adrian Albu, fiul lui Marius Albu, urmand ca cele doua iahturi sa navige impreuna pana in Grecia dupa care drumurile lor se vor desparti.

   ...Si asa, port dupa port, iahtul “Phoenix” va ajunge in "Tara de Foc"...

Fotografii din timpul ceremoniei plecarii iahtului "Phoenix"

    Copyright Primaria orasului Sulina 2008