Sectiune dedicata vizitei presedintelui Romaniei la Sulina

   Presedintele Romaniei, dl. Traian Basescu, a efectuat o vizita in orasul Sulina, unde s-a intalnit cu mai multi copii din Transnistria, aflati in tabara Youth Hostels din localitate.

   Acesti tineri au sosit in Sulina in urma derularii programului "Arc - 2009" - program de tabere destinat copiilor si tinerilor etnici romani de pretutindeni si care se desfasoara la Sulina, Eforie Sud si Poiana Pinului.

   Obiectivele acestui program urmaresc realizarea unui contact direct al etnicilor romani cu realitatile din Romania si facilitarea accesului acestora la valorile culturale si istorice romanesti, precum si dezvoltarea abilitatilor de comunicare in limba romana ale tinerilor de etnie romana din tarile vecine si din alte state europene.

Clip vizita Presedinte.

   Acest program se adreseaza copiilor si tinerilor care isi asuma in mod liber identitatea culturala romana in calitate de persoane de origine romana, precum si cele ce apartin filonului lingvistic si cultural romanesc, care locuiesc in afara frontierelor Romaniei. Aceste persoane nu trebuie sa detina neaparat cetatenia romana, ele pot proveni si din familii mixte.

   Programul a fost organizat de Departamentul pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni in colaborare cu Ministerul Tineretului si Sportului, precum si de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.

    Copyright Primaria orasului Sulina 2008