Sectiune dedicata evenimentelor si manifestarilor cultural-artistice

   Primaria orasului Sulina acorda o deosebita atentie aspectului cultural in cadrul strategiei de dezvoltare locala ca o recunoastere a meritului culturii in ceea ce priveste incluziunea si coeziunea sociala.

   In colaborare si parteneriat cu institutiile de cultura, organizatiile si asociatiile de profil, Primaria orasului Sulina isi propune sa creasca gradul de acces si participare la actul cultural, sa promoveze creativitatea si creatia artistica contemporana, concomitent cu sprijinul acordat pastrarii obiceiurilor traditionale intr-un spatiu multietnic si multicultural.

   Orasul Sulina este gazda pentru numerosi artisti amatori si profesionisti ce participa la festivalurile devenite traditionale, spre bucuria turistilor si a locuitorilor deopotriva.

   Fireste ca o enumerare a activitatilor cu caracter cultural desfasurate pe parcursul unui an poate fi utila din punct de vedere statistic, dar prezenta sectiune isi propune sa lanseze o invitatie pentru cei doritori, de a participa la acele manifestari a caror realizare a devenit un act de mandrie si onoare pentru orasul Sulina.

   Activitatea culturala la nivelul localitatii are traditii vechi, pe de o parte datorate nevoii de act artistic care sa suplineasca izolarea geografica a acestui orasel, iar de cealalta parte din nevoia fireasca de a oferi vizitatorilor sositi la bai in Sulina o modalitate de distractie in serile si noptile scurte pentrecute la malul marii.

   Orasul Sulina gazduieste in prezent o serie de manifestari culturale si festivaluri, constituind in cursul verii un adevarat pol cultural in punctul cel mai estic al tarii si, din nou, al Europei.

   In paginile acestui site sunt cuprinse informatii si imagini ce ilustreaza activitatile cu caracter traditional, a diverselor evenimente, precum si o scurta enumerare a principalelor manifestari anuale cu caracter cultural ce trebuie notate in lista obiectivelor de vacanta a fiecarui turist.
   De asemenea, o serie de clipuri video postate pe Internet si care ilustreaza activitatea cultural-artistica desfasurata la nivelul localitatii Sulina, pot fi vizualizate accesand pagina urmatoare..

    Copyright Primaria orasului Sulina 2008