Caracteristicile generale ale orasului Sulina

   Sulina detine statutul de unic oras al tarii noastre, cu functie de port la Dunare si Marea Neagra.

Uzina de apa
Uzina de apa

   Sulina reprezinta una din portile estice de intrare in Romania. La Sulina, navigatorii sositi de pe alte meridiane ale lumii, in drumul lor spre diferite alte porturi dunarene, primesc un prim salut prin intermediul undelor radio.

   In raport de directia in care navigam, Sulina este cand ultimul, cand primul oras strabatut de Dunare. Indiferent cum este considerat, orasul face parte din lunga lista de asezari scaldate de apele Dunarii, in calatoria fluviului catre Marea Neagra.

   Cu deschiderea principala la Dunare (Canalul Sulina), orasul – port are o compozitie liniara de-a lungul axei cardinale est – vest.

   Fiind structurata in 6 strazi paralele cu Dunarea si 13 strazi perpendiculare pe fluviu, reteaua stradala insumeaza aproximativ 39 km.

   Un lucru demn de remarcat este faptul ca strazile paralele sunt numerotate de la I – VI, ( Str.I, Str.a II-a etc., ca in New York), pe cand cele perpendiculare poarta diverse nume, atat ale unor personalitati istorice si literare (ex: Tudor Vladimirescu, Mihai Eminescu etc.), cat si denumiri comune (Dunarii, Aleea Tineretului etc.).

    Copyright Primaria orasului Sulina 2008