Caracteristicile generale ale orasului Sulina

   Suprafata administrativa totala a orasului este de circa 32.956 ha.

Taximetre
Miting al barcilor

   Avand functie de port la Dunare si la Marea Neagra, in dreptul localitatii, pe malul drept al Canalului Sulina, au fost amenajate constructii portuare de-a lungul falezei orasului, ce permit acostarea navelor maritime si a celor care deservesc traficul local de marfuri si pasageri in conditii de deplina siguranta.

   In componenta zonei portuare Sulina, gasim perimetre amenajate, precum cele ale Santierului Naval, ale Zonei Libere, ale portului de tranzit pentru diverse marfuri, cat si perimetre neamenajate care ofera alternative potentialilor investitori.

   Sulina este legata de restul tarii numai pe calea apei : Canalul Sulina catre Tulcea, Marea Neagra catre Constanta si canalele care strabat Delta Dunarii, catre localitatile din imprejurimi.

   Tulcea reprezinta unicul punct de acces catre Sulina, deplasarea efectuandu-se in mod regulat cu nave de pasageri clasice si rapide.

   Orasul Sulina, ca parte componenta a Deltei Dunarii, este supusa unui regim special de protectie a naturii, prin infiintarea de catre stat in anul 1993 a Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

   La nivel national, localitatea Sulina detine statutul de Zona de Interes National prin Legea nr. 345 din 06 iulie 2001 pentru aprobarea O.G. nr. 125/2000, privind declararea orasului Sulina, judetul Tulcea si a zonei inconjuratoare ca obiectiv de interes national.

    Copyright Primaria orasului Sulina 2008