Cetateni de onoare ai orasului Sulina - George Georgescu

   In cadrul unei sedinte extraordinare ce a avut loc in data de 28 septembrie 2007, Consiliul Local Sulina a adus un modest elogiu Maestrului George Georgescu, prin acordarea postmortem, a documentului ce atesta calitatea de "Cetatean de Onoare al orasului Sulina".


Primarul orasului, dl. Dimitriu Aurel, inmanand documentul d-nei Ioana Georgescu Raileanu, fiica Maestrului

   Inmanarea acestui titlu a avut loc intr-un cadru festiv, ocazionat de inaugurarea salii "George Georgescu" in cadrul muzeului Farului Mare din Sulina, sala cuprinzand o expozitie cu obiecte si fotografii inchinate acestui om de cultura a carui loc de nastere leaga micul nostru orasel de destinul unui mare artist.

   Au participat multi invitati la aceasta intalnire ce a avut-o ca prezenta centrala pe fiica artistului, d-na Ioana Georgescu Raileanu, sosita din Paris pentru a simti pe viu fiorul aducerilor aminte la acest capat al Europei.

   Concertand atat in tara - Filarmonica si Opera bucuresteana avandu-l director si colaborator - cat si pe marile scene ale lumii, la Berlin, Viena, Salzburg, New York, dirijorul poate ca a purtat, intr-un colt ascuns al inimii, o particica din Sulina, atat cat a putut cuprinde la o frageda varsta, noi putand fi mandri astazi ca am calatorit, in acest fel, impreuna cu Maestrul si am ascultat aplauzele publicului rasplatind-i capacitatea de a talmaci partiturile.

   Cariera sa poate fi descrisa in cateva cuvinte, ca fiind inchinata in totalitate muzicii, cuvintele unui alt remarcabil muzician - pianistul Dinu Lipatti, care ii indemna pe artisti sa serveasca muzica si nu sa se serveasca de ea - definind evolutia in timp si peste, a dirijorului George Georgescu.

    Copyright Primaria orasului Sulina 2008