Galerii foto   In colaborare si parteneriat cu institutiile de cultura, organizatii si asociatii de profil, Primaria orasului Sulina isi propune sa creasca gradul de acces si participare la actul cultural, sa promoveze creativitatea si creatia artistica contemporana, concomitent cu sprijinul acordat pastrarii obiceiurilor traditionale intr-un spatiu multietnic si multicultural.

Sectiune dedicata Festivalului Minoritatilor Serbarile Deltei

   Referindu-se la structura pe nationalitati a orasului Sulina, il citam pe marele nostru scriitor Mihail Sadoveanu remarcand: "Cine nu s-a oprit la malul Dunarii? Toate limbile pamantului au sunat aici."

   Organizata pentru prima oara Ón anul 2001, aceasta manifestare si-a propus sa descopere si sa promoveze tineri interpreti si ansambluri, aducand Ón acest fel o contributie la perpetuarea Ón timp a traditiilor specifice fiecarei minoritati.

   Scopul a fost atins: interpreti, ansambluri de dansuri populare si grupuri vocale evoluand pe rand pe scena festivalului, au dovedit publicului dragostea pentru traditie.

fm1.jpg
fm11.jpg
fm12.jpg
fm13.jpg
fm18.jpg
fm19.jpg
fm2.jpg
fm20.jpg
fm21.jpg
fm23.jpg
fm24.jpg
fm3.jpg
fm4.jpg
fm5.jpg
fm6.jpg
fm7.jpg
fm9.jpg
fm15.jpg
fm17.jpg

   Manifestare Ón cadrul salbei de actiuni artistice ce acopera sezonul de vara, Festivalul Minoritatilor "Serbarile Deltei" aduna laolalta rusi, lipoveni, ucraineni, germani, turci, rromi, maghiari sau greci, sositi din diverse localitati: Brasov, Bucuresti, Dej, Braila, Tulcea, Sulina, Crisan etc., cu totii Óntrecandu-se in plan artistic, spre mandria etniilor din care provin.

   Festivalul se organizeaza, de regula, Ón ultima duminica a lunii iulie de catre Primaria orasului Sulina, Casa de Cultura Sulina, Asociatia Administratiilor Publice Locale din Delta Dunarii, Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniul National Cultural Tulcea, Centrul de Conservare si Valorificare a Traditiilor Populare Tulcea si Centrul Artistic Tulcea.

    Copyright © Primaria orasului Sulina 2008