Galerii foto   In colaborare si parteneriat cu institutiile de cultura, organizatii si asociatii de profil, Primaria orasului Sulina isi propune sa creasca gradul de acces si participare la actul cultural, sa promoveze creativitatea si creatia artistica contemporana, concomitent cu sprijinul acordat pastrarii obiceiurilor traditionale intr-un spatiu multietnic si multicultural.

Sectiune dedicata plecarii iahtului Phoenix pe urmele Sperantei

   Pe urmele goeletei “Speranta” intr-o calatorie de multe mii de mile marine.

   Dupa doi ani de munca, Marius si Catalina Albu, doi celebri exploratori romani transforma un nou vis in realitate, pregatind iahtul “Phoenix” pentru infruntarea marilor si oceanelor lumii, punand in practica un curajos proiect: refacerea traseului urmat de goeleta “Speranta”.

   Marcand trecerea a 33 de ani de la turnarea filmului “Toate panzele sus” a lui Radu Tudoran, Marius si Catalina Albu, la finalul pregatirilor de plecare, au fost incurajati de catre doi dintre actorii care au interpretat rolurile a doua personaje din vestitul roman: Jean Constantin (Ismail) si Ion Dichiseanu (Pierre Vaillant).

   Dupa o sedere de cinci zile la Sulina, pe data de 04 iulie 2009, in prezenta autoritatilor locale, a membrilor Ligii Navale Romane, a cercetasilor marinari, a reprezentantilor Politiei de Frontiera si a localnicilor, iahtul “Phoenix” a parasit portul, nu inainte de a primi binecuvantarea din partea a doi reprezentanti ai bisericii.

   Alaturi de iahtul “Phoenix”, din portul Sulina a plecat si iahtul “Barracuda”, avandu-l la comanda pe Adrian Albu, fiul lui Marius Albu, urmand ca cele doua iahturi sa navige impreuna pana in Grecia dupa care drumurile lor se vor desparti.

   Aceasta noua expeditie, care va dura cinci ani, necesita un buget de 150.000 de Euro. Marius Albu nu se teme ca fondurile cu care a plecat la drum nu acopera suma necesara proiectului. Avand la baza o pregatire de strungar, este obisnuit sa munceasca, fiecare port oferindu-i sansa de a castiga banii necesari pentru a ajunge in urmatorul port.

   ...Si asa, port dupa port, iahtul “Phoenix” va ajunge in Tara de Foc...

   Pentru a vizualiza imaginile surprinse pe parcursul ceremoniei, dati clic pe imaginea miniaturala dorita.

2a.jpg
2av.jpg
3.jpg
3a.jpg
3b.jpg
3c.jpg
4av.jpg
4bv.jpg
4cv.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9a.jpg
9av.jpg
9b.jpg
9c.jpg
9d.jpg
9e.jpg
9f.jpg
9g.jpg
9h.jpg
9i.jpg
9j.jpg
9k.jpg
9l.jpg
9m.jpg
9n.jpg
9nv.jpg
9p.jpg

Imagini video din timpul ceremoniei plecarii iahtului "Phoenix"

    Copyright Primaria orasului Sulina 2008