Despre Casa de Cultură Sulina - Primaria Sulina

Du-te la conținut

Despre Casa de Cultură Sulina

Orașul Sulina
Despre activitatea cultural-artistică
  Primăria oraşului Sulina acordă o deosebită atenţie aspectului cultural în cadrul strategiei de dezvoltare locală, ca o recunoaştere a meritului culturii în ceea ce priveşte incluziunea şi coeziunea socială.
  În colaborare şi parteneriat cu instituţiile de cultură, organizaţiile şi asociaţiile de profil, Primăria oraşului Sulina, prin intermediul Casei de Cultură Sulina, îşi propune să crească gradul de acces şi participare la actul cultural, să promoveze creativitatea şi creaţia artistică contemporană, concomitent cu sprijinul acordat păstrării obiceiurilor tradiţionale într-un spaţiu multietnic şi multicultural.
Imagini spectacole
  Oraşul Sulina este gazdă pentru numeroşi artişti amatori şi profesionişti ce participă la festivalurile devenite tradiţionale, spre bucuria turiştilor şi a locuitorilor deopotrivă.
  Fireşte că o enumerare a activităţilor cu caracter cultural desfăşurate pe parcursul unui an poate fi utilă din punct de vedere statistic, dar menirea acestei pagini este aceea de a lansa o invitaţie pentru cei doritori, de a participa la acele manifestări a căror realizare a devenit un act de mândrie şi onoare pentru oraşul Sulina.

Imagini spectacole
  Activitatea culturală la nivelul localităţii are tradiţii vechi, pe de o parte datorate nevoii de act artistic care să suplinească izolarea geografică a acestui orăşel, iar de cealaltă parte din nevoia firească de a oferi vizitatorilor sosiţi la băi în Sulina o modalitate de distracţie în serile şi nopţile scurte de vară petrecute la malul mării.
  Oraşul Sulina găzduieşte în prezent o serie de manifestări culturale şi festivaluri, constituind în cursul verii un adevărat pol cultural în punctul cel mai estic al ţării şi, din nou, al Europei.
Imagini spectacole
  Câteva dintre manifestările anuale cu caracter cultural și care pot constitui o listă a obiectivelor de vacanţă pe care le propunem turiștilor interesați de un sejur la Sulina, sunt enumerate mai jos:
  • Zilele orașului Sulina;
  • Festivalul Minorităților Naționale „Serbările Deltei“;
  • Festivalul „Porto Franco“.

  Conștienți de rolul pe care îl au artiștii amatori și grupurile în cadrul cărora aceștia activează, vă recomandăm să vizionați un material video ce prezintă evoluția unui asemenea ansamblu ce își desfășoară activitatea sub egida Casei de Cultură Sulina și a cărui prezență în cadrul diverselor festivaluri naționale se constituie într-o veritabilă carte de vizită a localității și locuitorilor săi (apasă aici pentru a vedea clipul).
   Fiecare dintre activitățile cultural-artistice organizate de către Primăria orașului Sulina și Casa de Cultură Sulina - în calitate de custode și îndrumător al acestor forme de manifestare - sunt ocazii de cunoaștere a locuitorilor acestei micuțe urbe și a preocupărilor acestora, dincolo de „zbaterile“ asigurării traiului zilnic.
Telefon:
+00 240 543 001
+00 240 543 661 (fax)
Adresa: str.I, nr.180, Sulina, jud. Tulcea, 825400. Pentru depunerea actelor în format electronic (fișiere .pdf și .doc), vă rugăm să folosiți următoarea adresă de e-mail: sulina_prim@yahoo.com. Adresă de e-mail alternativă: secretariat@primaria-sulina.ro
Link-uri utile:
Înapoi la cuprins