Ion Caramitru - Primaria Sulina

Du-te la conținut

Ion Caramitru

Orașul Sulina > Cetățeni de onoare
În cadrul unei ședințe ce a avut loc în data de 29 iulie 2005, Consiliul Local Sulina a hotărât desemnarea d-lui Ion Caramitru, în calitate de reprezentant onorific al intereselor Consiliului Local Sulina și ale orașului Sulina.

Puternică personalitate a culturii românesti, Ion Caramitru, a fost unul dintre prietenii acestui oraș, ambasadorul ce și-a asumat răspunderea transmiterii doleanțelor cetățenilor către structurile guvernamentale.

Ion Caramitru luâd cuvântul la un simpozion la Sulina
Renumit actor de teatru și film, regizor, director de teatru, Ion Caramitru a fost Ministru al Culturii între anii 1997 și 2000.

Foto: Ion Caramitru luând cuvântul în cadrul unui simpozion desfașurat la Sulina.

Ion Caramitru s-a arătat interesat de problemele localității, a cărei trecut l-a impresionat și al cărei patrimoniu cultural a considerat că trebuie pus în valoare prin intermediul unor mari proiecte de restaurare cu implicații internaționale.

Bazându-se pe experiența acestuia, pe capacitatea sa de a transmite mesaje care ținteau dincolo de stratul superficial, pătrunzând adânc în sufletul omului, Consiliul Local Sulina a considerat oportună delegarea sa pentru reprezentarea orașului la nivel înalt, documentul ce consfințea această hotărâre fiind H.C.L. nr.112/29.07.2005 privind aprobarea desemnării d-lui Ion Caramitru, în calitate de reprezentant onorific al intereselor Consiliului Local Sulina și ale orașului Sulina.
Buton desemnare Ion Caramitru

*
  05 septembrie 2021 - Ion Caramitru a trecut în eternitate! Rămâne însă, în amintirea noastră, a sulinenilor, drept persoana care și-a apropiat sufletul de localnici, de trecutul localității care l-a impresionat și despre al cărei patrimoniu cultural considera că acesta trebuie pus în valoare prin intermediul unor mari proiecte de restaurare, cu implicații internaționale.

  În anul 2005, edilii așezării au hotărât desemnarea dlui Ion Caramitru drept reprezentant onorific al intereselor Consiliului Local Sulina și ale orașului Sulina, iar domnia sa a mai adăugat astfel un rol deosebit pe lunga-i listă, cel al unui adevărat ambasador, asumându-și răspunderea transmiterii doleanțelor cetățenilor către structurile guvernamentale.

  Dincolo de statutul de cetățean de onoare al orașului Sulina, Ion Caramitru a fost unul dintre marii prieteni ai acestei așezări, ai oamenilor acesteia, ce-și trăiesc viața experimentând pe insula lor natura filozofică a celebrei replici hamletiene, interpretate cu măiestrie artistică de actorul-prieten: „A fi sau a nu fi...?“.

  Prietene, aplaudată-ți fie trecerea prin viața pe care ai iubit-o din perspectiva multiplelor roluri interpretate!

A consemnat Dănuț Chiriac
Telefon:
+00 240 543 001
+00 240 543 661 (fax)
Adresa: str.I, nr.180, Sulina, jud. Tulcea, 825400. Pentru depunerea actelor în format electronic (fișiere .pdf și .doc), vă rugăm să folosiți următoarea adresă de e-mail: sulina_prim@yahoo.com. Adresă de e-mail alternativă: secretariat@primaria-sulina.ro
Link-uri utile:
Înapoi la cuprins